Uke 5, 2023

I arbeidet med Krigsseilerregisteret ligger det alltid kilder til grunn når vi registrerer nye opplysninger. Det har blitt brukt en rekke kilder for å lage dagens database, og vi jobber fortsatt med å skrive inn informasjon fra nye kilder. På Krigsseilerregisteret har vi en liste som holdes oppdatert med vår progresjon. Listen skiller mellom de kildene vi har systematisk registrert, det vil si de kildene hvor vi har registrert all informasjon relevant for Krigsseilerregisteret fra kilden. Andre kilder er brukt mer sporadisk, hatt en konkret funksjon eller venter på å bli gjennomgått. Trykk her for å se den oppdaterte kildelisten til Krigsseilerregisteret.

Kildelisten er ikke komplett. Det er mange kilder som kun er brukt til å gi opplysninger om en, eller noen få krigsseilere. Derfor vil enn noen ganger se at det står oppført kilder på en personprofil som ikke er i kildelisten. Et eksempel på dette er dagens krigsseilerbilde. Det kommer fra et privat arkiv delt med ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter, som innholder noen få men unike bilder.

Nye krigsseilere registrert denne uka:

Magnus Kristian Pettersen
Jørgen Elias Ravnang
Jacob Midbøe Ringen
Alice Harris
Amos Blomberg
William Strong
Aage Sørensen
Ludvik Kvasniewski
Evald Soonik
John Gustavson
Erik Gustavson
Johan Fielebon
Elisha Gabbard
Gustav Abramsen
Frameises de Brus
Blasar Andreassen
Micheal Litenschi
Tore Lund
Penli Aiukka
Emil Fried

Krigsseilere som har fått identifisert nasjonalitet den siste uka:

Frans de CortBelgia
Ralph ConnorsCanada
Jack A. CookCanada
Elefterios ConiracisEtiopia
Nils Søren WermundsenFinland
Albert Barney ColeStorbritannia
Walter Robert ColechinStorbritannia
James ConnorStorbritannia
Roland PyfronStorbritannia
Harry ConstantineStorbritannia

Ukas krigsseilerbilde:

Karl Solevågseides bryllup under andre verdenskrig med ei lokal Peterhead-jente. Copyright: Majory «Madge» Lyon / Privat arkiv gitt til ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter.