Uke 1, 2023

Det har vært et spennende år for oss i Norsk senter for krigsseilerhistorie. Vi har fullført en grafisk og teknisk oppgradering av Krigsseilerregisteret. Den «nye» nettsiden med flere nye funksjonaliteter og design ble lansert 30. mars. Det har i samarbeid med en frivillig blitt gjort en systematisk registrering av krigsseilere og mønstringer basert på mannskapslister fra New York havn (som er å finne i Ellis Island-arkivet). Dette sammen med noen andre prosjekter har gjort at det har blitt registrert cirka 600 nye krigsseilere i 2022. Men hovedfokuset vårt har ligget andre steder enn på antall nyregistreringer. Vi har blant annet utført diverse prosjektet knyttet til kvalitetssikring av eksisterende innhold. I tillegg har Simen Zernichow gjennomført et forprosjekt knyttet til hjemmeflåten, hvor formålet har vært å undersøke hvordan vi best kan gå fram når vi skal starte med den systematiske registreringen av denne gruppen krigsseilere.

I 2022 hadde vi totalt 134 346 besøkende og 2,6 millioner sidevisninger på Krigsseilerregisteret.no. Det klare topp-punktet var i ukene etter lanseringen av spillefilmen Krigsseileren i slutten av september. Dette er en økning fra 115 631 besøkende og drøyt 1,7 millioner sidevisninger i 2021. Det har altså vært en økt interesse for det arbeidet vi gjør i 2022.

Nye krigsseilere registrert denne uka:

Andreas Olsen Negård
James O`Hara
Birger Haug Johansen

Krigsseilere som har fått identifisert nasjonalitet den siste uka:

Edward BlommartsBelgia
Theophild Jules JansenBelgia
Herman BertinCanada
Leonard BoltonCanada
Knud Henry BeyerDanmark
Holger BiinshmannDanmark
Helge BergfolkFinland
Speros CavasisHellas
Fat JumKina
Bikke BikkenesNederland
Cornelius BoonNederland
J. BowieSierra Leone
Harry BillinghamStorbritannia
William BlakeStorbritannia
Thomas CarterStorbritannia
Edwin BlanchardStorbritannia
Michael BlockStorbritannia
Albert Edward BlytheStorbritannia
Frederick BoltonStorbritannia
Alfred BentUSA
Malcolmer Sydney BeveridgeUSA

Ukas krigsseilerbilde:

Statistikk som viser antall besøkende per dag på Krigsseilerregisteret.no i 2022. Copyright: ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter