Uke 46

Det ble veldig travelt forrige uke og fikk ikke laget blogginnlegg den uken. Hadde to dager hvor jeg medarrangerte tegneserieseminar på Arkivet fredag og lørdag. Interessant å se blant annet tegneserieproduksjon og utstilling med tema krigsseilerne av Fredrik Rysjedal, som jeg hadde samtale med på formiddagen fredag som del av seminaret. Her er to bilder relatert til seminaret. På sistnevnte bilde, meg til venstre og Rysjedal til høyre.

Ellers fortsetter kvalitetssikringen av registreringene fra Sjøforsvarets londonarkiv, og registreringen/kvalitetssikringen fra Forsvarets dekorasjonsregistre. I sistnevnte arkiv, dukker det opp av og til «nye» krigsseilere som Asbjørn Langseth. Vi ble ferdig med kobling av krigsseilere til innsatsartikkelen «Invasjonen i Normandie», mer informasjon om dette på vår Facebook-side «Krigsseilerne«. Nå gått over til å dokumentere de som var ombord norske tankskip som kom med olje etc. vedr. Slaget om Storbritannia i 1940. Den grafiske IT-utviklingen i Krigsseilerregisteret fortsetter, vi har nå landet på nytt design for desktop, mobil og nettbrett. Jeg skal holde foredrag i Grimstad Sjømannsforening i dag om krigsseilerne.

43 bilde i serien om bilder fra NTBs krigsarkiv (Riksarkivet) (https://foto.digitalarkivet.no/fotoweb/archives/5001-Historiske-foto/Indekserte%20bilder/L_3898Fo30141705310014.tif.info#c=%2Ffotoweb%2Farchives%2F5001-Historiske-foto%2F%3Fq%3Dlivb%25C3%25A5t):

Den norske tankbåten Varanger som ble torpedert utenfor den amerikanske kysten 25. januar 1942 og ovenfor bringer vi et bilde av senkningen. Hele mannskapet, 42 mann, kom i livbåter og ble reddet. I Sea Isle City ble de vel mottatt i den katolske kirken. (Original bildetekst)