Uke 38

Det er akkurat lagt ut et Facebook-oppslag på «Krigsseilerne» om avisartikkel i Sørlandsavisen Kristiansand om Krigsseilerregisteret: https://issuu.com/tvendemediaas/docs/sorlandsavisen_kristiansand_-_uke_37/8?fbclid=IwAR0-IX6hzI3vA-RvY4wzVresNMA78x47IM2XGxfB0fik4OvohcyyWA7dZhc
Ellers var det på mandag «Krigsseilernes dag» ved Arkivet freds- og menneskerettighetssenter. Dette kan også leses om på vår Facebook-side i eget oppslag.

Ellers er det offentliggjort pressemelding vedrørende vår markering i Oslo i morgen. Det er på forhånd laget innhold til en nett-artikkel og radiointervju som offentliggjøres i morgen.

Jeg er ellers prosjektleder for en oppgradering av Krigsseilerregisteret designmessig og teknisk. Dette vil antagelig foregå fra oktober 2021 til starten av 2022. Gleder meg til å starte på dette og se hva vi kan få til.

Har glemt å skrive at det er lagt ut en stillingsannonse vedr. Krigsseilerregisteret: https://arkivet.no/nyheter/ledig-stilling-historiker-i-norsk-senter-for-krigsseilerhistorie

36 bilde i serien om bilder fra NTBs krigsarkiv:

En større del av den norske handelsflåte er satt inn i forsyningstjenesten til de allierte armeer i Middelhavsområdet og har ytet utmerket tjeneste både når det gjelder å bringe fram krigsmateriell, mat og olje. (Original bildetekst, London 09.09.43) Mannskap om bord M/S Montevideo. Opphavsperson: Ole Friele Backer.