Uke 36

Holder på å planlegge et lukket arrangement i Oslo 24. september vedr. vår dokumentering av krigsseilerne i Nortraship. Vi har et bra program! Ellers er det Krigsseilernes dag ved Arkivet freds- og menneskerettighetssenter 20. september. Begge arrangement er del av Arkivets jubileumsuke i anledning at det er 20 år siden Arkivets drift fikk sin formelle åpning, 8. mai 2001.

Er snart ferdig med å lage et torpedonålmonter som skal utstilles i resepsjonsområdet ved Arkivet. Tekstene og design er bra og tror monteret vil være av stor interesse for de som besøker Arkivet.

Oppdaterte vår Facebook-side Krigsseilerne med innlegg om månedens krigsseilere, brødrene Sverre og Magne Hegvik. De var mannskap på M/S Primero og D/S Nidarland som ble senket av samme ubåt med et par ukers mellomrom. Postet også innlegg om foredrag Bjørn Tore Rosendahl skal holde om krigsseilerne ved Sjøfartsmuseet i Aust-Agder 15. september.

Jeg har fått informasjon om at det er en gjenlevende krigsseiler i USA som var telegrafist i den norske uteflåten: Billie Luella Adels Jennings. Har imidlertid ikke funnet dokumentasjon på henne. Skulle noen ha dokumentasjon for oppføring i Krigsseilerregisteret, er det bare å ta kontakt.

Noen nyhetsartikler vedr. krigsseilerne siste tiden:

https://www.vestlandsnytt.no/nyhende/2021/09/08/Hovedminnesmerke-for-krigsseilerne-og-krigsseileren-Leif-Sande-fra-Sands%C3%B8ya-24545653.ece

https://www.fullriggeren.no/nyheter/i-1938-var-karl-aksel-16-ar-og-jobbet-i-byssa

https://forsvaretsforum.no/2-verdenskrig-veteran/trygve-99-deltok-i-senkingen-av-scharnhorst/213969?fbclid=IwAR06S2u3aAkW4upuRtq6WNmW8xvrkBmNQmFvzl8gTCiEs83KoWP2-PasU4s

34 bilde i serien om bilder fra NTBs krigsarkiv:

En større del av den norske handelsflåte er satt inn i forsyningstjenesten til de allierte armeer i Middelhavsområdet og har ytet utmerket tjeneste både når det gjelder å bringe fram krigsmateriell, mat og olje. (Original bildetekst).