Uke 34

Det har vært flere publikumshenvendelser enn vanlig, antagelig som følge av Frigjøringslunsjen i Oslo forrige uke.

Laget et Facebook-oppslag på «Krigsseilerne» om at vi har knyttet 130 krigsseilere til innsatsartikkelen om Maltakonvoiene.

Holder på med kvalitetssikring av registreringer av Marinens sjøfolk på utefronten og registreringer av dekorasjoner på Marinens sjøfolk, og gjennomgang av Våre falne og andre kilder for å dobbeltsjekke at alle omkomne i Marinen er registrert i Krigsseilerregisteret.

Vi hadde et hyggelig besøk i går av journalist som ønsket å skrive en avisartikkel om Norsk senter for krigsseilerhistorie.

Vi holder på med å få på plass et lite utstillingsmonter på Arkivet som vil presentere 3 torpedonåler vi har i vår gjenstandssamling. Ser frem til å få monteret på plass.

Det vil ellers på Arkivet være en midlertidig utstilling, som kun utstilles noen dager, i november som vil ha tema krigsseilerne. Mer informasjon kommer senere.

Neste uke er jeg på strategisamling med jobben mandag-tirsdag, og torsdag-søndag på Norske historiedager i Tromsø.

32 bilde i serien om bilder fra NTBs krigsarkiv:

Inspeksjon på norsk minesveiper på Orknøy havn. (Original bildetekst). Omtrentlig datering: 1941. Rettighetsforvalter: Michael Ramm Østgaard og Kajsa Østgaard.