Uke 13

Tilbake fra påskeferien. Svart på alle henvendelser.

Vi ble ferdig med oppdateringen av hvalfangere ut fra Vestfoldarkivet denne uken. Altså ut fra det digitaliserte hvalfangermaterialet på nettsidene til Slekt og Data. Siste person registrert fra dette materialet ble Fritjof Storm Søderman.

Av og til kommer vi over krigsseilere hvor man har en familierelasjon. Et eksempel er Adolf Laurentius Christiansen og Alf Christiansen. Samme med Arild Smith-Kielland og Ingvald Smith-Kielland. For oss er det viktig å få dette dokumentert i profilen i Krigsseilerregisteret.

Ellers fortsetter kvalitetssikringen av Marinens sjøfolk på utefronten. Noen kvalitetssikret i dag:
Svend Åge Christensen, Paul Christensen, Kristian Eilif Christensen, Christian Lauritz Christensen, Svend Carstensen.

17 bilde i serien om bilder fra Riksarkivet. Merk at dette bildet er fra 24. mars 2021 og opphavsrett tilhører Lars S. Aamodt:

Den norske handelsflåtens betydning under krigen var avgjørende for den allierte innsatsen. Men prisen for sjøfolkene var høy: blant annet opplevde halvparten av de norske sjøfolkene å bli torpedert under krigen, noen hele fire ganger. Etter forslag fra New Yorks borgermester, instituerte Nortraship dette emblemet (torpedonålen). Den ble gitt til personer som hadde blitt torpedert en, to eller tre ganger. Mange sjøfolk satte pris på denne hederen.