Uke 10

En av de frivillige har i lenger tid registrert opplysninger om hvalfangere fra kilder ved Vestfoldarkivet. Etter å ha studert blant annet (sesongen 1939-1940) Chr. Salvesens båter, Kosmos I og II ekspedisjoner, så er turen kommet til Ulysses-ekspedisjonen. Kommer noen nye krigsseilere inn i registeret også i denne omgangen. Eksempelvis: Hans Mauritz Mikkelsen, Christian A. Gundersen, Gustav Hagen Larsen, Arne Laurenzius Albrektsen, Hans C. Holtan, Cato Vermeli, Olaf Jacobsen, Trygve Stødle, Per Nagolf.

I registreringen fra Sjøforsvarets londonarkiv/»Londonarkivet», så er det i all hovedsak Marinens sjøfolk på utefronten som vi får dokumentert. Det er imidlertid noen av de som tjenestegjorde hjemme som også er i materialet, eksempelvis Petter Andreas Emilsen Ormlie. Er også av og til materiale på noen utenlandske krigsseilere i norsk marine, eksempelvis Bendt Paul Rasmussen og Karl Waldemar Rasmussen.

Fikk noe informasjon fra publikummer i utlandet om to krigsseilere som var i fangenskap i utlandet: Birger Anfinsen og Arne Osvald Andersen Bjørshol.

Nyhetsartikkel:

https://historienet.no/om-historienetno/abonnement/europa-i-flammer-ubaatjakt-i-atlanteren

Fjortende bilde i serien om bilder fra NTBs krigsarkiv (Riksarkivet):

Narvik 1940, bombet malmkai. Fotograf er muligens Kari Berggrav.