Uke 5

Har hatt litt IT-problemer den siste tiden, og i går kveld ble nettsidene utilgjengelige et par timer. Vi beklager det. Det viste seg at noe hadde blitt ødelagt ift. serverne og som måtte repareres/rettes før vi kunne åpne nettsidene igjen. Alt OK nå.

Denne uken har vært ganske hektisk. Har blant annet hatt med opplæring av 2 ansatte, noe møtevirksomhet (blant annet om Krigsseilernes dag i mai), IT-saker som den nevnt ovenfor. De frivilliges registrering av sjøfolkene i Marinen fortsetter.

27. januar var det forresten markering av Holocaustdagen ved Arkivet freds- og menneskerettighetssenter.

Registrerte den siste uken to krigsseilere som hadde en del fartstid på utenlandske skip. Dette basert på dokumentasjon innsendt av publikum:

Ivar Kristian Iversen

Olav Bernhard Haneberg

De norske krigsseilere i utenlandsk handelsflåte har vi ikke hatt anledning til å systematisk registrere på grunn av at vi ikke har funnet relevant arkivmateriale. Likevel har 6031 krigsseilere den flåtetilhørigheten i registeret, dette fordi vi har registrert fra mange forskjellige arkiv på krigsseilerne siden 2016. Siden det er vanskelig å dokumentere akkurat denne gruppen krigsseilere, så er vi takknemlige for at publikum bidrar med dokumentasjon. Det samme gjelder de som var i hjemmeflåten, Arne Andersen ble for eksempel registrert basert på henvendelse fra publikum.

Niende bilde i serien om bilder fra NTBs krigsarkiv (Riksarkivet):

Fra brua på en norsk M.T.B. (original bildetekst). Tilleggsinformasjon: Klargjøring av ammunisjon. De 3 nazisymbolene er antageligvis trofeer