Uke 46

Vi er snart ferdig med kvalitetssikringen av de utenlandske krigsseilerne i Nortraship fra arkivmaterialet kalt «Londonregisteret». Faktisk er det bare 1 boks igjen å kvalitetssikre. Men dessverre ser vi at materialet mangler sjøfolk i perioden september 1939-1941. Så det totale antallet utenlandske krigsseilere må vi jobbe mer med, få tilgang til flere arkivmaterialer. Det er likevel utrolig at vi siden april 2018 har fått dokumentert totalt 27424 (per i dag) utenlandske krigsseilere i Nortraship i Krigsseilerregisteret.

Registrerte ny medalje i dag: Medaljen for seier over Tyskland i Den store fedrelandskrigen. Marinemann Aksel Werner Pedersen som ble tildelt denne. Ifølge Wikipedia var det bare 48 nordmenn som ble tildelt denne sovjetiske militærmedaljen.

Ellers fortsetter registreringen av Marinens sjøfolk på utefronten 1940-1945. Stadig nye interessante opplysninger som gjøres offentlig tilgjengelig av de frivillige.

Jeg skulle egentlig på en konsert, «Krigsseilerrekviem», forrige søndag. Men den ble avlyst på grunn av korona.

Ser at det er lagt ut et opptak som ble gjort på Bergens Sjøfartsmuseum 24. oktober 2020 da Bjørn Tore Rosendahl holdt foredrag om krigsseilerne. Lenke til det her: https://www.museumspodden.no/episode/krigsseilerne-farlig-krig-og-vanskelig-fred