Uke 33

Sjømannsforeningene/de frivillige fortsetter sin fantastiske innsats for å få dokumentert krigsseilerne. Arkivmaterialet på Marinens sjøfolk er mer krevende å jobbe med og vi dokumenterer både sjø- og landtjeneste. Progresjonen er likevel god og resultatet er svært bra.

Arkivet-uka er 24.-28. august 2020, og fredag 28. august er det premiere på en unik fargefilm om en krigsseilers opplevelser under andre verdenskrig. Det vil samtidig være en faglig samtale mellom oss i Norsk senter for krigsseilerhistorie rundt filmens innhold. Man kan melde seg på arrangementet som vil være på Arkivet freds- og menneskerettighetssenter, eller se det via stream: https://arkivet.no/events/krigsseilerhistorie-i-farger

Hadde en henvendelse på en krigsseiler kalt «Søren Krigsseiler». Skulle noen ha dokumentasjon på hans fartstid, så ta kontakt. Se avisartikkelen som er lenket til i profilen i registeret.

Takket være henvendelse fra publikum, har det vært mulig å lage en utfyllende side på marinemann Per Askim. Se under «dokumenter» for interessant dokumentasjon. Askim var blant annet skipssjef på panserskip Norge da skipet ble torpedert 9. april 1940.