Uke 21

Jeg lar meg stadig fascinere over hvor godt utvalg og god søkemotor det er i Nasjonalbiblioteket. Når jeg søker informasjon om krigsseilere på generell basis, så pleier jeg også ta en rask tur innom nb.no og søke. Det er ofte i avisene at jeg får treff, og det er utrolig greit og enkelt å gjennomføre. Nå har jeg bibliotekstilgang, så jeg har innsyn i et bredere utvalg aviser enn andre. Men utvalget er likevel bra for folk flest.

Krigsseiler Haavad Øien hadde bursdag 14. mai og Henrik Lambine hadde 19. mai. De ble begge 100 år!

Minner om at det åpnes en ny utstilling om krigsseilerne fra Aust-Agder i Grimstad 21. juni: https://detskjer.agderposten.no/events/85740

Vi har mange økonomiske støttespillere som gjør det mulig for oss å utvikle Krigsseilerregisteret. Uten dem ville vi ikke kunnet realisere registeret.

Googlet litt rundt på krigsseilertema, og kom over et bilde fra 27. februar av vaktmann som står foran hjemmeflåteskip BETTY i frigjøringsdagene i 1945: https://www.facebook.com/Bredalsholmen/photos/a.1404215353127748/2550633818485890/?type=3&theater Syntes det var et bra bilde som fortjener oppmerksomhet.

Ellers har det vært avisartikler i FVN om englandsfarerne og om Buckie. Norsk senter for krigsseilerhistorie har gitt faglig bistand til utarbeiding av disse artiklene.

De frivillige har registrert 125 krigsseilere på 6 dager. Det er svært bra!

Som midlertidig tillitsvalgt i lokallaget (Forskerforbundet), har jeg avholdt årsmøte og sendt inn dokumentasjon (årsmelding, regnskap etc.) sentralt.

Kom over den dramatiske historien til D/S Robert E. Lee, som ble torpedert 30. juli 1942. Det amerikanske skipet hadde med seg folk fra tidligere torpederte skip, blant annet mannskap fra Andrea Brøvig og Høegh Giant. De opplevde så å bli torpedert igjen. Dette skjedde i den fasen av Slaget om Atlanterhavet hvor de allierte led store tap langs den amerikanske kysten, og Robert E. Lee gikk ned utenfor New Orleans.