Uke 20

14. mai var Krigsseilernes dag. Markering kan ses i opptak her: https://arkivet.no/nyheter/markering-av-krigsseilernes-dag-2020 Krigsseilerregisteret passerte og 65 000 registrerte krigsseilere.

Har sett litt på podcast og foredrag på nett siste månedene. Guri Hjeltnes sitt foredrag om krigsseilerne er en god gjennomgang. HL-senteret har flere bra foredrag om forskjellige tema. I tillegg: Den uredigerte versjonen av programmet Åpen post (1967) om behandlingen av krigsseilerne er god. Jeg pleier vel ikke skrive så mye om musikk på denne bloggen, men det er en sang jeg har hørt på. Per Carolus Wathne sin sang «Den siste krigsseiler». Den synes jeg gjøre inntrykk.

Det har vært ordning om hjemmekontor ved Arkivet freds- og menneskerettighetssenter siden ca. 12. mars. Mandag vender folk tilbake til arbeidsplassen, meg selv inkludert. Men strenge hygieneretningslinjer må følges.

Noen krigsseilerprofiler oppdatert siste uken basert på publikumshenvendelser:

Ragnvald Haugland og Trygve Willy Heisholt (Edel dåd i sølv med begrunnelse. Merk at med teknisk løsning knyttes personer sammen slik gjort i begrunnelsen i registeret).

Hans Magnus og Leif Henry Jansen, Adolf Ludvig Haug, Henry Urke.

Bokverket «Evig heder: krigsdeltakere fra sør- og vest-Karmøy 1939-1945» er nå gjort tilgjengelig i registeret i de enkelte krigsseilerprofiler. Alle krigsseilere som er oppdatert med PDF kan ses her: https://www.krigsseilerregisteret.no/no/artikkel/943072/ Det er også lagt ut noen kart fra bokverket: https://www.krigsseilerregisteret.no/no/artikkel/947290/

God helg!