Uke 18

Nevner dette (igjen) for de det gjelder: pga. situasjonen med koronaviruset har vi dessverre måtte utsette arrangement som opprinnelig skulle være 5. mai på ubestemt tid. Når det igjen er blitt trygt å kunne samles, vil vi sende ut nye invitasjoner.

Det jobbes med IT-utvikling i Krigsseilerregisteret. Kommer noen endringer på senere tidspunkt, blant annet mulighet for å kunne søke etter krigsseilere basert på fødselsdato. Det er også spørsmål om hvordan integrere en form for publiseringsplattform i Krigsseilerregisteret for der å kunne publisere langlesingsartikler om krigsseilerne. Virker å bli bra.

Det har vært satset tungt på kvalitetssikring de siste 7 ukene, men merker at det begynner å nærme seg at det kan fokuseres mer på selve registreringen.

I mai vil det være digital formidling forskjellige steder: 14. mai kl. 12.00 er det en spennende markering av Krigsseilernes dag 2020: https://arkivet.no/events/markering-av-krigsseilernes-dag-2020. Det er særlig verdt å få med seg Fredrik Rysjedal sin liveforestilling. På Facebook-siden «Krigsseilerne» vil det bli publisert flere interessante innlegg gjennom mai: https://nb-no.facebook.com/Krigsseilerne.

Snakket med familie av krigsseiler Nils Severin Økland. Han er nå 105 år gammel, og ga ut bok i april. Jeg har bestilt et eksemplar og ser frem til å lese den.

Oppdaterte ferdig fra en liste, diverse dekorasjoner til over 200 krigsseilere. Husker særlig en av de, Carl Ludvig Larsen, som var i norsk handelsflåte som matros på Lancing 1939-1941. Han gikk deretter inn i flyvåpenet og hadde blant annet 38 bombetokt over Nazi-Tyskland.

God helg!