Uke 16

Da var vi i gang igjen etter påske! Skal ha et lite strategimøte med Lillesand sjømannsforening snart i dag. For ordens skyld, så nevner jeg her at et arrangement vi opprinnelig skulle ha 5. mai i Oslo er utsatt på ubestemt tid.

Jobber med kvalitetssikringen av de utenlandske i Nortraship. Frivillig gjennomgår også Nortraship-sjøforklaringene for denne gang å dobbeltsjekke opp mot registeret om alle utenlandske i Nortraship er med fra sjøforklaringene og om alle opplysninger om forlis er med i gjeldende profiler. Eksempelvis Erik Alfons Pettersson og John Angelo McNeil som ble registrert denne uken.

Og så er det den pågående systematiske registreringen av marinesjøfolkene fra Sjøforsvarets londonarkiv. Flere av publikumshenvendelsene nå går naturligvis også på marinefolkene. Typisk Jacob Kanck, Einar Aas , Leif Welding Olsen og Harry Hansen. Tenker å få laget en temaside over de tjenestested som marinefolkene tjenestegjorde på og få disse beskrevet i registeret. Har ellers fått oppdatert 90 marinefolk med diverse utmerkelser.

Hjemmeseiler som kom i registeret basert på publikumshenvendelse: Knut Olaf Berg Hansen. Var med på krigsforlis med D/S Sig i nøytral fart 39-40. I fangenskap i Norge 1943-1945.

Noen nettartikler relatert til krigsseilerne:

Global Search for Arctic Convoy Veterans – Britain at War

https://www.visitnorway.no/reisemal/vestlandet/bergen/event-bergen/krigsseilernes-barn/301471/

Ser at det var et innslag på radio (NRK Ekko, 3. april 2020) om et intervju som var gjort med Søren Brandsnes 6 år tidligere.

https://www.notteroyhistorielag.no/ellen-mann-din-star-i-garn/