Uke 12

Har gått mye i kvalitetssikring av de frivilliges registrering denne uken. Arbeidsplassen (Arkivet) er stengt, men jeg jobber ellers som vanlig. Får håpe situasjonen i verden blir bedre i april.

Laget en ufullstendig liste, med hjelp fra frivillig, over de norske fartøy tatt under Operasjon Weserübung: https://krigsseilerregisteret.no/no/artikkel/928443/ Her vil det komme inn flere skip med tiden.

Holdt et webinar i regi av Slekt og data torsdag kl. 11.00 om søk i Krigsseilerregisteret/søk etter krigsseilere. Var 120 som så på det live og totalt ca. 250 påmeldte (som kan se det i opptak). Var interessant, og jeg skal holde et nytt webinar 30. mars kl. 11.00 om krigsseilerkilder.

Jeg skrev i forrige innlegg på bloggen at jeg holdt på med en ex gratia-liste. Har sjekket de resterende 700 oppføringer og ingen der som manglet i Krigsseilerregisteret. Så det var bra og det arbeidet er da overstått.

Oppdaterte 50 marinefolk med utmerkelser, hovedsakelig Deltagermedaljen og Krigsmedaljen. Sjøforsvarets londonarkiv inneholder ikke informasjon om utmerkelser, så må registrere dette på akkurat disse krigsseilerne fra andre kilder. Var en marinesjømann ellers i arkivmaterialet jeg var litt usikker på om skulle registreres, Ole Dahl, men han ble funnet på torpedojager Troll.

Oppdatert profil på matros/skytter Oddmund Jensen, basert på publikumshenvendelse. Det er sjelden jeg registrerer britiske Pacific Star på norske sjøfolk.

Her er et par av de krigsseilere oppdatert/registrert siden mandag (basert på publikumshenvendelser):

Rolf Andersen

Kristoffer Magnar Pedersen

Kaare Pettersen

Hans Oscar Wilhelm Gottfried Tønnessen

Gudbrand Kramvik

Arthur Martin Jamne og Ole Johan Jamne

Martin Edvardsen