Uke 5-2

Mandag var en helt vanlig dag: oppdaterte 50 marinefolkprofiler med utmerkelser. Oppdaterte Tromøsund med mannskapsliste: https://krigsseilerregisteret.no/no/skip/30633/dokumenter Jobbet med en fagforeningssak. Krigsseiler Konrad Andreas Brå ble oppdatert med to britiske utmerkelser. Jeg hadde fargelagt noen krigsseilerbilder fra 2. verdenskrig i helga som jeg kikket på men valgte ikke å publisere. Kontakt med de frivillige og jobbet med kvalitetssikring etc.

Så kom tirsdag og fokus ble snudd. Det ble en enorm pågang etter medieoppslagene! Livesendingen på NRK Sørlandet på kvelden fikk jeg vite om 4 timer før sending, så da var det bare å sette i gang med forberedelsene og ringe Lillesand sjømannsforening.

Onsdag var jeg noen timer på Holocaustdagene. Arkivet freds- og menneskerettighetssenter hadde skoleopplegg på kinoen i Kristiansand. Etter det kom jeg tilbake på kontoret og jobbet med publikumshenvendelsene. Torsdag var jeg på NRK1+ (radio) på Holm: https://radio.nrk.no/serie/holm/DMTO01002220/30-01-2020 Husket å ta et bilde rett før jeg skulle på lufta:

IMG_20200130_103032080

Torsdag kveld var jeg på foredrag i biblioteket i Lillesand. Per Arne Totland hadde foredrag basert på sin bok (A Century at Sea) om Belships. Veldig interessant! Hyggelig lag og ertesuppe i sjømannsforeningen etterpå.

Jeg har fortsatt 51 publikumshenvendelser ubesvart, men forventer å behandle alle innen rimelig tid.

Ellers: det skal være en nyåpning av Hvalfangstmuseet 29. februar: https://vestfoldmuseene.no/kalender/utstillingsapning-og-innvielse-av-nytt-museum/ La ut en sjøforklaring på Fusa: https://www.krigsseilerregisteret.no/no/forlis/909439/ Interessant profil på estiske Boris Smitt. Fikk henvendelse fra publikum om norsk skipsfører som seilte på amerikanske skip, Alfred Emander Hestnes. Roald Arthur Nilsen og mange andre sjøfolk i Marinen fikk profil i registeret denne uken.

God helg!