Uke 48

På slutten av arbeidsuka nå, akkurat registrert medaljer på 50 marinefolk. Hovedsakelig Krigsmedaljen og Deltagermedaljen (eks Georg Sverdrup Gundersen). Ser at jeg akkurat fikk to henvendelser fra Australia, så må få svart på de før jeg sier meg ferdig for i dag.

Jeg er blitt tillitsvalgt i Forskerforbundet på jobben, frem til sommeren, så må prioritere det litt som jeg gjorde denne uken.

Hadde en publikumshenvendelse med materiale på krigsseiler Tom Brynhildsen. Utrolig interessant historie. Hjemmestyrkene, flukt til Sverige, flukt med B. P. Newton til Storbritannia, elektriker og tar gunnery course på norsk båt, så i Den norske marine på norske ubåter ut krigen. Mye utfyllende dokumentasjon i profilen.

I det pågående arbeidet med kvalitetssikring, var det noen personer som skilte seg ut litt. Nils Hjalmar Beckmann var en av de som omkom om bord japansk skip Montevideo Maru. Canadier Margaret Benham var telegrafist på norske skip. Thorolf Wilhelm Berger overlevde to forlis på to måneder. Sverre Jorn Johannessen og Nils Anton Larsen var dessverre ikke registrert, men ble raskt ført inn i registeret.

De frivilliges registrering av sjøfolkene i Marinen fortsetter. Eksempel fra denne uken: Mons Antonsen Turøy.

Fikk tips om et norsk skip som ikke var inne i Krigsseilerregisteret, Ragni. Minesprengt 15. desember 1939. Må få registrert det skipet.

Japans svar på Hestmanden, ser det ut til?: https://en.wikipedia.org/wiki/Hikawa_Maru

Et par profiler oppdatert/registrert basert på publikumshenvendelser denne uken:

Tore Bjerk Knudsen

Lars Gunleif Falkeid

Edvard Høines

Wilhelm Flood Johannesen