Uke 47

Denne uken har gått mest til kvalitetssikring. Har begynt ny medarbeider som skal delvis jobbe med kvalitetssikring av de utenlandske krigsseilerne i Nortraship, så en tid har gått til opplæring. Ellers er det oppfølging av frivillige. 3 frivillige er ført inn i registreringen av sjøfolk i marinen, og flere vil føres inn etter hvert.

Her er et par av de marinefolk jeg kvalitetssikret/ga tilbakemelding på i går/dag:

Kristian Bjerge.

Olav Bjerkaas.

Fritz Reidar Andersen.

Synes det er litt interessant med krigsseilere som har relasjon og seiler på samme skip. Santo og Giovanni Giannone hadde identiske stillinger og mønstringer på D/S Knoll 1944-1945.

Har ellers sendt inn budsjett for Krigsseilerregisteret til økonomiavdeling for 2020.

Forfatter Eirik Veum presenterte sin bok på Arkivet freds- og menneskerettighetssenter i går, «De døde for Norge. Nordmenn som ga sitt liv i alliert krigstjeneste 1940-1945». Jeg hadde dessverre ikke anledning til å være tilstede, men Krigsseilerregisteret fikk likevel en signert kopi av boken!

Her er forresten lenke til en japansk propagandafilm, «Gochin», som kom ut i 1944. Den er i stor grad basert på opptak ombord japansk ubåt I-10. http://www.j-aircraft.org/smf/index.php?topic=7105.0
Mannskapet utførte krigsforbrytelser under krigen, blant annet i tilfellet med senkningen av Alcides.