Uke 42

Hva gjør man når det regner? Registrerer krigsseilere! Vel, det gjelder i hvert fall for de frivillige for på 4 dager er det registrert over 300 nye i Krigsseilerregisteret. Mange av disse er de utenlandske krigsseilerne i Nortraship, men her er noen av sjøfolkene i Den norske marine registrert/oppdatert den siste uken:

Toralf Allum

Magnus Alstad

Åge Alf Altmann

Leif Johan Alvøen

Egil Amundsen

Kåre Alf Amundsen

Leif W. Amundsen

Ole Martin Amundsen

Amund Rudolf Amundsen

Ole Amundsen

Torbjørn Amundsen

Thorleif Godtfred Amundsen

William Andreas Amundsen

Arne Martin Andal

Thore Arnold Andal

Henry Emil Andersen

Holger Oscar Andersen

Ingolf Ansger Andersen

Ingvald Nikolai Andersen

Henry Andersen

Gustav Agathon Andersen

Erling R. Andersen

Edvard Johan Andersen

Frithjof Levi Andersen

Frithjof Andersen

Kom over en utenlandsk krigsseiler i Nortraship som har Kristiansand som fødested: Samuel Heggie. Var på Farsund-båten Andrea Brøvig september 1940-juni 1941.

Fredrik Frysjedal, med doktorgrad på digitale tegneserier, var på Arkivet på lørdag. Viste da blant annet en app han hadde fått utviklet som inneholder hans animerte krigsseilertegneserie «Nær, nærare, nærast». Anbefaler alle som har en Ipad, 15 minutter og 55 kroner å teste ut appen. Husk å ha på hodetelefoner når den leses, er best da. Man blar med fingeren for å fortsette historien. https://apps.apple.com/no/app/close-closer-closest/id993594899 Jeg reklamerer sjelden for ting som koster penger, men gjør et unntak her.

En krigsseilerprofil oppdatert basert på publikumshenvendelse: Reidar Thorn.

God helg (på forhånd)!