Uke 37

På mandag holdt jeg en presentasjon sammen med Lillesand sjømannsforening for DIS på Kuben i Arendal. Det var et fint arrangement.

Dagene har gått til krigsseilerregistrering. Vi passerte 58 000 registrerte krigsseilere i dag!

Skrev en par siders artikkel om betydningen av den norske uteflåten. Var interessant å gå inn i materialet igjen, man blir alltid like imponert over hvor betydningsfulle krigsseilerne var. Historien om den norske hvalfangstflåten er særlig interessant, og skulle gjerne brukt mer tid på å lese om den.

Jeg vil anbefale folk å lese om månedens krigsseiler på vår Facebook-side: https://www.facebook.com/Krigsseilerne/posts/2557351920954425

Kom over skipet Dukat i arbeidet med krigsseilerregistreringen. Her var det få folk påmønstret: https://krigsseilerregisteret.no/no/skip/7595/monstringer Ved kapringen var det sikkert norske offiserer og resten utenlandske mannskaper.

Av og til kommer vi over folk som var i uteflåten som ikke er registrert. En av disse var Arnt Johan Næss: https://krigsseilerregisteret.no/no/sjofolk/245465/default

Sendte en e-post til «Shetland» denne uken. Håper å komme i kontakt med noen der på Shetland som kanskje har materiale relevant for Krigsseilerregisteret. Som informasjon om de som seilte i handelsflåten eller i Nordsjøtrafikken. Håper på svar!