Uke 26-2

Før jeg tar sommerferie, vil jeg bare nevne kort om noe av IT-utviklingen som ble gjennomført onsdag. Den største endringen er i søket i Krigsseilerregisteret under «sjøfolk». Her kan man nå sortere på fornavn, etternavn, alder og fødested/bosted. Kombinert med å velge for eksempel fylke i «filter» skal man kunne få ganske greie utlistinger av sjøfolk i registeret.

Under «skip» og i filter der vil man se at man kan liste ut skip i «spesiell tjeneste, fart og/eller hendelser». Dette vil nok bli presentert på annen måte siden, men per nå er det lagt i filteret for å synliggjøre disse temaartiklene bedre.

Ellers tenkte jeg ta opp et spørsmål jeg får av og til. Det er mulig å søke gjennom Krigsseilerregisteret inn i 121 blad av Tidsskriftet Krigsseileren. Men hvordan gjøre det? I søkefelt på forsiden av registeret, skriver man navn på person man søker. Eksempelvis Ingvald Wahl. Deretter velger man nederst i søkemeny under «finner du ikke det du leter etter» å trykke på felt «prøv et annet søkeord eller fortsett søket i våre arkivsider med enda flere søkeverktøy». Der inne vil man kunne velge flere typer innholdskategori. I tilfellet Ingvald Wahl er det for eksempel 7 treff på Krigsseileren. Hans navn er altså nevnt i syv forskjellige blad. Merk at akkurat dette søket ikke er helt eksakt.

Noen krigsseilerprofiler oppdatert nylig:

Hjalmar Olaf Andreas Hansen.

Hans Kåre Sørensen (Bordalen).

Helmer Kåre Henriksen.

Anders Lyngø.

Se ellers forrige innlegg.