Uke 23 – National Archives London

IMG_20190604_090839994_HDR

Ja, da har jeg vært på The National Archives i Kew i London i tre dager og studert arkivmateriale til blant annet Krigsseilerregisteret. Har aldri vært her før, så har vært mye å sette seg inn i av materiale. Men har grei oversikt nå.

Jeg vil si at når det gjelder Nortraship, så er norske Riksarkivet fortsatt stedet å gå. Seilingslister på Warsailors virker også å være nesten bedre enn de som er på norske skip på britiske National Archives. Det finnes samlinger med krigsseilere her, men de er ikke samlet ut fra for eksempel nasjonalitet eller tjeneste slik som i norske arkiv. Alle sjøfolkene er i en stor samling, så dessverre svært vanskelig å finne krigsseilere der kort fortalt. Har søkt om hjelp fra National Archives, har fått kontakt og jobber videre med det.

Når jeg drar til arkivet på morgenen, er det ganske store forskjeller på nivået på vannet i elven ved Kew. Tok to bilder fra da jeg gikk om morgenen og om ettermiddagen da jeg gikk hjem, men forskjellen var ikke så stor i dag som andre dager.

11

12

Det må legges til at jeg tok et bilde fra innsiden av National Archives i lese-/arkivsalen, men da fikk jeg kjeft og måtte slette bildet. Glemte meg. Så ingen exclusive bilder dessverre 🙂