Uk 49

Dear foreign readers:

I see that there are some people from other countries that visit this blog. I would like to give som information to them. The purpose of this blog is to give information about the ongoing work with Krigsseilerregisteret (unofficially the War Sailor Register in English). Volunteers register the war sailors from different sources, mainly archival material from the Norwegian National Arhives. We are currently systematically registering the Norwegian seafarers in Nortraship (2016-2019), but have also started registering the foreign seafarers in Nortraship (2018-2020). Included here are also many Norwegians in the Norwegian navy and in foreign merchant marines.

Uke 49:

Jess, da var det sagt. Nå er det innspurt før jul, og jeg prøver å få gjort noen prosjekter jeg ellers aldri får gjennomført. Vi er nå ferdig med artikkelserien «enkeltpersoner som har fremmet krigsseilernes sak», da jeg er ferdig med siste artikkel. Om Søren Brandsnes. Det vil alltid være en diskusjon om hvem som burde være inkludert i en slik liste, men håper sluttresultatet er tilfredsstillende.

Jeg har jobbet mye med kvalitetssikring denne uken, og har gitt tilbakemeldinger til alle som registrerer de utenlandske krigsseilerne i Nortraship. Progresjonen på registreringen generelt er jo fenomenal, og totalt i registeret er det nå 43 267 krigsseilere. En enorm innsats av sjømannsforeningene og de andre frivillige!

Holder på med en liste over alle sjøfolk i handelsflåten som ble tildelt St. Olavsmedaljen med ekegren: https://krigsseilerregisteret.no/no/artikkel/778719/
Det er et pågående arbeid, som dere ser i artikkelen, men forventer å få inn alle ca. 280 innen jeg tar juleferie.

Har også laget julekort, som jeg tenker sende ut før jul til de institusjoner som støtter registeret. Designet på Fotoknudsen.no

Publikumshenvendelser:

Mottok tilfeldigvis et bilde av Kalevi Olkio, og det syntes jeg var fint!

Mottok også tips om radiosending på NRK Hordaland om «Noregs yngste krigsseglar». Lagde en Facebook-sak om det på vår Facebook-side Krigsseilerne. Laget også der en sak om siste gjenlevende danske krigsseiler, Evald Brinck, som også var kort innom Nortraship.

Fikk et spørsmål om hvorfor ikke krigsseiler Karl Henry Karlsen var registrert. Han hadde kun seilt i utenlandsk handelsflåte, og var derfor ikke dekket av vårt (Riksarkivets) arkivmateriale. Det er en gruppe norske sjøfolk som det generelt er vanskelig å finne informasjon om, på samme måte som med hjemmeseilerne. Men det kommer, de skal også dokumenteres med tiden.

Julebord:

I dag er det julebord på Arkivet, så jobber frem til 1900 og så er det selskap.

God helg!

Reklamer