Uke 16

Hei igjen! Da var påsken over. Det lengste jeg dro var til Oslo, dagstur med bil tur-retur og besøkte 5 museer og Borrehaugene/Åsgårdstrand. Norsk folkemuseum har litt av en samling med gamle bygg:

IMG_20170415_131252.jpg

Det er alltid full fart rett etter en ferie, så jeg har i stor grad brukt tiden på tilbakemeldinger til sjømannsforeningene, kvalitetssikring og publikumshenvendelser. Tildelte også nytt arkivmateriale til flere frivillige. Neste uke er det en privat samling i Oslo ift en pengeinnsamlingsaksjon, så det gjøres forberedelser til denne.

Jeg fikk et spørsmål fra publikum om kvinner i handelsflåten under krigen. Da henviste jeg til «Sjøens kvinner. Ute og hjemme» fra 2010 av Elisabeth Lønnå/temaartikkel i Krigsseilerregisteret: https://www.krigsseilerregisteret.no/no/artikkel/319834/ og de vi hittil har registrert i Krigsseilerregisteret: https://www.krigsseilerregisteret.no/no/sjofolk?page=0&kjonn=k

Av og til er det spørsmål om hvorvidt en person var krigsseiler eller ikke. Tilfelle i går var Andreas Paulsen som er omtalt i Våre falne: http://www.vg.no/spesial/2015/vaare_falne/?personId=18283

Vi registrerer også sjøfolk som var i marinen under krigen. Men jeg klarte ikke å finne ut av om han var til sjøs i marinen mens han tjente i Marinens flyvåpen, så jeg måtte ta kontakt med Marinemuseet i Horten. De ga følgende tilbakemelding:

Marinemuseet har ingen dokumentasjon som tilsier at Andreas Paulsen hadde tjeneste til sjøs, noe som også var lite sannsynlig i og med at han var utdannet ved radio og luftskytterskole for tjeneste i Marinens flyvåpen. Paulsen omkom etter at flyet han var navigatør på kolliderte med et annet fly under landing 8 aug 1943. Paulsen tilhørte da 333 Sq B-Flight med fly av type De Havlliand Mosquito II.

På bakgrunn av denne informasjonen kunne vi dessverre ikke registrere profil til Paulsen.

Noen profiler i registeret nylig registrert/oppdatert:

Jan Rolf Vik Olsen (Buskoven): https://www.krigsseilerregisteret.no/no/sjofolk/311050/default

Kristian Stubseid: https://www.krigsseilerregisteret.no/no/sjofolk/510506/

Sigurd Gjøsæter: https://www.krigsseilerregisteret.no/no/sjofolk/488663/default

Gunnar Ugland: https://www.krigsseilerregisteret.no/no/sjofolk/55135/

God helg!

Reklamer