Uke 50

14 034 registrerte krigsseilere og 3468 registrerte skip i Krigsseilerregisteret! Det er siste tallet i det jeg skriver dette innlegget. Registreringer utført av sjømannsforeningene og andre frivillige.

Denne uken har det vært mye jobb ettersom jeg tar ferie fra 19. desember til 1. januar. Har derfor sendt ut Ex gratia-arkivmateriale (etter behov) til de som registrerer ettersom jeg ikke er tilgjengelig i 2 uker. Har også besvart alle publikumshenvendelser i krigsseilerinnboksen. Har foretatt mye oppfølging av de som registrerer, og hadde opplæring onsdag ettermiddag/kveld med person fra Christianssands sjømandsforening.

Har sendt navn på ca. 30 nyopprettede skip til de som har ansvar for skip for utfylling av historikk. Pakket og sendte med posten brev til de 22 krigsseilerne som var på storsamlingen 27. oktober. Brevene inneholdt brev fra Stiftelsen Arkivet, talen av statsministeren holdt 27. oktober og en minnemedalje. Statsministerens kontor har sendt ut til alle 22 et gruppefotografi av krigsseilerne og statsministeren, signert av Solberg.

Jeg har ellers laget 3 nye temaartikler under norsk marine (flåter) i temasider:

https://www.krigsseilerregisteret.no/no/artikkel/431781/ 

https://www.krigsseilerregisteret.no/no/artikkel/431813/ 

https://www.krigsseilerregisteret.no/no/artikkel/431827/

Her er noen nylig registrerte krigsseilerprofiler (publikumshenvendelser):

Olav Hansen Skjelhaug

Leiv Aarseth

Arthur Carl Birger Christiansen

Martin Johannes Lunde

Helge Ravn

I morgen er det juleavslutning ved Stiftelsen Arkivet for ansatte og frivillige tilknyttet Arkivet (krevde påmelding). Medlemmer av Kristiansand Symfoniorkester sørger for konsertopplevelse, og det blir julelunsj.

Jeg har som nevnt ferie frem til mandag 2. januar. Ser frem til 2017 og arbeidet videre med Krigsseilerregisteret.

God jul og godt nytt år!

Reklamer