Arrangementet 27. oktober

I går var storsamlingen i Oslo for krigsseilerne: (https://www.krigsseilerregisteret.no/no/artikkel/397490/).

Tidlig på morgenen reiste jeg, Bjørn Tore, Saskia og Knut (alle i Norsk senter for krigsseilerhistorie/Stiftelsen Arkivet) med bil fra Sørlandet og inn til Oslo. Direktør Audun Myhre tok flyet. Lillesand sjømannsforening kjørte minibuss og hadde med seg noen krigsseilere fra Sørlandet. Andre sjømannsforeninger rundt i Norge hjalp også til med å få krigsseilere til arrangementet.

Det var påmeldt litt over 100 gjester til arrangementet, og av disse var 26 krigsseilere. 21 krigsseilere møtte opp på arrangementet, noen måtte dessverre melde avbud. Tilstede på arrangementet var krigsseilere fra hele Norge, England og USA.

Her er et bilde fra da statsminister Erna Solberg ankom arrangementet. Jeg står helt til venstre og Audun er i midten med blått slips:

img_7128

Under arrangementet hadde jeg sammen med Knut ansvar for det administrative som listen over inviterte og ta i mot gjestene etc. Saskia tok portrettbilder av krigsseilerne og bilder fra arrangementet. Bjørn Tore holdt senere tale og presentasjon av registeret.

Krigsseilerne fikk møte statsminister Erna Solberg og hun holdt en tale for dem og forsamlingen: (https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/tale-til-krigsseilerne/id2518102/?selectLanguage=/no/id4/

Her er et mobilkamera-bilde (i dårlig bildekvalitet) jeg tok fra talen:

14825728_10153973026236911_627392527_n

Ellers var det musikk av Kampen Janitsjar. Og taler av blant annet følgende personer: Jon Michelet, initiativtaker til samlingen Hans Herman Horn, krigsseiler Søren Brandsnes (https://www.krigsseilerregisteret.no/no/sjofolk/35795/) og krigsseiler Kåre Aarseth (https://www.krigsseilerregisteret.no/no/sjofolk/352895/). Det var også tid under arrangementet, blant annet en 30 minutters pause, til at krigsseilerne kunne snakke med hverandre.

Arrangementet gikk helt etter planen. Krigsseilerne var svært takknemlig for arrangementet.

Reklamer