Krigsseilerregisteret, uke 15

Det må bli en kort oppdatering i dag. Mandag til onsdag hadde jeg opplæring av frivillig som vil jobbe på Stiftelsen Arkivet 2-3 dager i uka med registrering av krigsseilere. Vi har 2 arkiv fra Riksarkivet på krigsseilerne; Ex gratia-arkivet og Londonregisteret. Sjømannsforeningene får opplæring i førstnevnte og vil registrere fra dette, mens de frivillige tilknyttet Stiftelsen Arkivet vil jobbe med sistnevnte arkiv. Londonregisteret er krevende arkivmateriale og de som skal jobbe med dette må ha mulighet til løpende assistanse i registreringen.

På torsdag hadde jeg og Lillesand sjømannsforening opplæring i Grimstad. Sjømannsforeningen der har fått innføring og vil få videre opplæring ved at de tar turer hen til Lillesand sjømannsforening.

I dag hadde jeg møte med et par personer om Krigsseilernes dag som arrangeres 10. mai ved Stiftelsen Arkivet. Jeg og Bjørn Tore vil på arrangementet snakke om hva vi holder på med i Norsk senter for krigsseilerhistorie og presentere enkelte sjøfolks historier fra Krigsseilerregisteret. Det vil være et intervju med krigsseiler og mye mer. Det er et åpent arrangement og gratis adgang.

Ellers er det en reportasje i dag om Norsk senter for Krigsseilerhistorie i Stavanger Aftenblad, så derfor er det litt flere publikumshenvendelser enn til vanlig.

Reklamer