Krigsseilerregisteret uke 11

Denne uken ga jeg individuell oppfølging til de 7 medlemmer av Christianssands sjømandsforening som har fått opplæring i registrering fra Ex gratia-arkivet.

På torsdag holdt jeg foredrag om Krigsseilerregisteret og lokale krigsseilere for Tveit historielag i Ryen Grendehus. Det var et veldig fint arrangement og etter foredraget spiste vi fiskesuppe.

Vi passerte 7000 sjøfolk i Krigsseilerregisteret denne uken. Ved lansering 19. januar hadde vi ca. 6050 i registeret og nå er det 7035, så på 2 måneder har vi registrert ca. 1000 sjøfolk. Man må heller ikke glemme de mange skip som har blitt opprettet.

Vi har disse 2 månedene gjort oss kjent med arkivmaterialet fra Riksarkivet samtidig som vi har gitt opplæring, i første omgang, til medlemmer av sjømannsforeninger i fra Sørlandet. Seksjonen for støttespillere er oppdatert: https://www.krigsseilerregisteret.no/no/artikkel/stottespillere-for-krigsseilerregisteret/ I april skal jeg først gi opplæring til en fra Haugesundsområdet og så skal jeg og Lillesand sjømannsforening til Østlandet.

I april vil det bli noe videreutvikling av Krigsseilerregisteret. Den viktigste saken som jeg håper å begynne med er å få publisert tidsskriftet Krigsseileren som er ferdig innskannet. Det har tatt sin tid med det tidsskriftet, men jeg føler at det nå lar seg gjennomføre. Jeg ønsker å legge opp til at man kan lese i bladene i Krigsseilerregisteret på samme måte som i løsningen til Nasjonalbiblioteket (nb.no). Så får vi se om det lar seg gjøre eller om man må gå for en enklere løsning.

Noen krigsseilere som nylig har fått egen hjemmeside basert på arkivmateriale og dokumentasjon fra publikum:

https://www.krigsseilerregisteret.no/no/sjofolk/329603/

https://www.krigsseilerregisteret.no/no/sjofolk/329617/

Følgende 2 profiler henger litt sammen:

https://www.krigsseilerregisteret.no/no/sjofolk/325450/

https://www.krigsseilerregisteret.no/no/sjofolk/329965/

Ansettelsesprosessen i forhold til stillingen som dokumentansvarlig i Norsk senter for krigsseilerhistorie begynner å nærme seg slutten.

Jeg tar påskeferie fra i dag og er tilbake på jobb 29. mars. E-poster vil bli besvart fra 29. igjen.

God påske!

Reklamer