Krigsseilerregisteret uke 3

Det har skjedd veldig mye den siste tiden. Registeret ble lansert i går, 19. januar! Det har vært mye forberedelser for at lanseringen skulle gå bra, og det gikk over forventning. Det ble et meget godt arrangement i Oslo Sjømannsforening sine lokaler.

http://www.stiftelsen-arkivet.no/krigsseilerregisteret-lansert

Kort oppsummert: Marinemusikken spilte for de 120+ inviterte før lanseringen. Åpningen av Krigsseilerregisteret ble utført av tre krigsseilere. Deretter presenterte jeg nettsidene og Bjørn Tore snakket om krigsseilernes historie og om vårt arbeid. Jon Michelet holdt et innlegg og det gjorde også Ole Bjørn Fausa fra Samlerhuset. Marinemusikken spilte. Deretter ble Thorbjørn Andersen og Tore Jan Clausen fra Lillesand Sjømannsforening intervjuet av Michelet. Til slutt var det hilsener, blant annet av riksarkivar Inga Bolstad, før Marinemusikken «avsluttet» arrangementet.

Etter lanseringen holdt jeg, Thorbjørn og Tore Jan et møte med sjømannsforeningene. Det var 57 representanter fra de forskjellige foreningene til stede. Der la vi frem vår plan for hvordan vi skal gå i gang med å inkludere frivillige fra sjømannsforeningene i arbeidet med registeret.

Litt teknisk informasjon: rundt lansering klokken 12.00 var det 250 samtidig aktive brukere i publikumssiden Krigsseilerregisteret. Mellom kl. 12.00 og kl. 16.00 på ettermiddagen var det totalt 3100 unike besøkende på nettsiden (mest sannsynlig på grunn av pressemelding fra NTB rundt kl. 12.00). Uten å gå i detalj, så var dette en ganske ekstrem mengde trafikk. 19. januar var det totalt 7511 unike brukere. Gjennomsnittlig øktvarighet lå på 7 minutter og 16 sekunder. Trafikken har vært god også i dag og det vil nok fortsette slik en tid fremover nå som publikum endelig kan studere alt innholdet som er i Krigsseilerregisteret.

Etter å ha mottatt mange publikumshenvendelser, så har jeg skrevet litt mer utfyllende om kontaktinformasjon. Den er å finne på forsiden i «utviklingen av registeret». Her er også to dokumenter vedlagt, som vil hjelpe begge parter i prosessen med overføring av materiell.

Reklamer