Krigsseilerregisteret uke 51

Nå er det snart jul! Men ikke enda. Arbeidet med registeret fortsetter!

Først noen tall. Det er per nå registrert 5376 krigsseilere i Krigsseilerregisteret. Etter lansering 19. januar vil vi organisere og sette i gang den storstilte registreringen av krigsseilere. Oslo sjømannsforening har tilrettelagt 450 av 661 bokser av Ex gratia-arkivet på Riksarkivet. Jeg har denne uken laget ca. 10 artikler til temasidene til Krigsseilerregister-nettsiden.

Vi prøver å favne bredt med artiklene i temasidene og her er allerede mye interessant. Det har også blitt gjort noen endringer i nettsidene denne uken, mest i forhold til innhold i administrasjonsgrensesnittet. Jeg laget tidligere denne uken en side kalt «støttespillere til Krigsseilerregisteret» hvor jeg lister samarbeidspartnere, støttespillere og de som har vært med å finansiere nettsidene.

Lillesand sjømannsforening har medlemmer som jobber med å rydde i innholdet som allerede er i databasen (koble tekst til nye funksjoner i Krigsseilerregisteret som for eksempel «flåtetilhørighet», «nasjonalitet», «kjønn», registrere medaljer/mønstringer fra fritekst etc.) og korrigere eventuelle skrivefeil. Dette er en jobb som har pågått en stund og som vil pågå frem til lansering.

Vi skal ha julegrøt på jobben kl. 14.00!

 

Reklamer