Krigsseilerregisteret uke 48-49

Det har skjedd en del den siste tiden. Det viktigste er at det ble bevilget penger fra Regjeringen. Det var med stor glede vi mottok nyheten. Både Stiftelsen Arkivet og alle sjømannsforeningene er svært takknemlige for Regjeringens beslutning.

Vi holder på med å forberede lansering av Krigsseilerregisteret 19. januar 2016. Lokaler er bestilt i Oslo og vi jobber med invitasjoner til de som skal inviteres. Det er en begrensning på hvor mange som kan være i lokalene på en gang, så det må litt prioritering til. De som på forskjellige måter jobber med registeret må selvfølgelig med!

Forrige uke ble det delt ut de første 10 bokser av Ex gratia-arkivet til Lillesand sjømannsforening. Arbeidet med å systematisk registrere sjøfolk i uteflåten 1940-1945 fra det mest pålitelige og komplette arkivet på disse, er i gang. Vi mottok også et fotoalbum med bilder fra sjøslaget om Narvik 1940. Tror flere av disse bildene aldri har vært publisert før, så disse ønsker vi selvfølgelig å presentere i nettsidene.

Denne uken begynte tidligere sjømann Arno Larsen å jobbe i registeret. Han har kjennskap til både databaser og krigsseilernes historie, så vi setter stor pris på at han vil hjelpe oss med registreringen av krigsseilere. Han vil jobbe 2 dager i uken med i første omgang å registrere 953 omkomne utenlandske sjøfolk som var på norske skip under krigen.

Vi har nå passert 5000 registrerte sjøfolk i registeret og det er opprettet 10 artikler i temasider. Medlemmer av Oslo sjømannsforening har tilrettelagt ca. 400 av 661 bokser av Ex gratia-arkivet. Folk som ikke har vært involvert vil aldri forstå hvor omfattende det arbeidet faktisk er, så at vi har kommet til 400 er en milepæl.

Det har ellers vært jobbet litt med nettsidene. Det vil bli mer utvikling frem mot lansering.

God helg!

 

Reklamer